Keresés


Hírek
Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés időpontjai Balassagyarmaton!
  • 2024. március 22.   PÉNTEK    DÉLI városrész  (Vasúttól Szügy felé) és Nyírjes
     
  • 2024. március 25.   HÉTFŐ     ÉSZAKI városrész (Vasúttól Felvidék felé) és Kóvár

zöldhulladék gyűjtésére alkalmas közszolgáltató (VERTIKÁL / DTKH N.Kft / Zöld Hid B.I.G.G. N.Kft) által rendszeresített lebomló zsákokat max 10 db-ot és a max 6 cm átmérőjű és egy méter hosszúra darabolt  és kötegelt nyesedéket, max 1mmennyiségig, a szállítási napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Együttműködésüket köszönjük!

 
Komposztálási tudnivalók
 
Á L L Á S lehetőség!

Társaságunk Munkavállalók jelentkezését várja Gépjárművezetői illetve Rakodói munkakörbe!

Megnyitom >>>

 
NHKV tájékoztatás!
 
Rezsidíjcsökkentés!
Szavazás
Ön szelektáltan gyűjti a hulladékot?
Igen, mindent amit csak tudok
Néha szelektálok
Soha nem szelektálok

Tapossa laposra!

Régi szlogen újra és újra…..

A műanyag flakonokat elég strapabíróra gyártották, így akár többször újra is használhatjuk őket. Nem muszáj egyből kidobni a szelektív gyűjtőzsákba. Ha azonban mindenképpen meg akarunk válni tőle, a legjobb ha:

  • összetapossuk, vagy kézzel összecsavarjuk minél kisebbre,
  • a kupakot visszacsavarhatjuk, vagy külön is tehetjük a zsákba, hiszen az újrahasznosítás során a darálás után úgyis szétválasztják a palack és a kupak anyagát,
  • helyezzük el egy szelektív műanyag hulladékgyűjtő zsákban,

Fontos, hogy a műanyag palackokat először lapítsuk össze, és csak azután dobjuk a gyűjtőbe vagy a sárga zsákba. Így ugyanis sokkal kevesebb helyet foglalnak el a gyűjtőzsákban és a szállítóautókban. Ha összelapítás nélkül dobjuk a PET palackokat a gyűjtőzsákba,akkor háromszor annyi helyet foglalnak el, ez pedig azt jelenti, hogy minden összelapítatlan műanyagpalack elszállításkor két másik palacktól veszi el a helyet, ráadásul a gyűjtőkonténer is hamarabb megtelik.

Tudta-e Ön?

  • Egy hagyományos 120 literes kukába 100 db összelapított nagyméretű PET palack fér bele. Míg összelapítás nélkül csak 30 PET palackot tudnánk belerakni.

Ha nagy mennyiségben kell tömöríteni, használjunk kézi prést, de semmi esetre se olyat, ami árammal működik!
Mi a teendő? Csavarja le a kupakot, öblítse ki a palackot, lépjen rá egy határozott mozdulattal és helyezze vissza vagy külön a kupakot a gyűjtőzsákba. A szükséges mozdulat nagyon egyszerű, kis odafigyelést igényel!

Szemléltetésként: A lenti két fényképen 8-8 db azonos térfogatú műanyag PET palack látható. A különbség csak annyi, hogy ugyanannyi összetaposott műanyag palack kevesebb mint feleannyi helyet foglal el, mint az eredeti nagyságú:

Gondoljunk bele, egy konténernyi nem laposra taposott palackkal mennyi levegőt tárolunk, illetve szállítunk feleslegesen…

Működjünk együtt, „tapossuk laposra” a PET palackokat! Tegyünk közösen környezetünk tisztasága, jövője érdekében!

Segítő közreműködését köszönjük!

 

Letöltés PDF formátumban