Keresés


Hírek
Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés időpontjai Balassagyarmaton!
  • 2024. március 22.   PÉNTEK    DÉLI városrész  (Vasúttól Szügy felé) és Nyírjes
     
  • 2024. március 25.   HÉTFŐ     ÉSZAKI városrész (Vasúttól Felvidék felé) és Kóvár

zöldhulladék gyűjtésére alkalmas közszolgáltató (VERTIKÁL / DTKH N.Kft / Zöld Hid B.I.G.G. N.Kft) által rendszeresített lebomló zsákokat max 10 db-ot és a max 6 cm átmérőjű és egy méter hosszúra darabolt  és kötegelt nyesedéket, max 1mmennyiségig, a szállítási napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Együttműködésüket köszönjük!

 
Komposztálási tudnivalók
 
Á L L Á S lehetőség!

Társaságunk Munkavállalók jelentkezését várja Gépjárművezetői illetve Rakodói munkakörbe!

Megnyitom >>>

 
NHKV tájékoztatás!
 
Rezsidíjcsökkentés!
Szavazás
Ön szelektáltan gyűjti a hulladékot?
Igen, mindent amit csak tudok
Néha szelektálok
Soha nem szelektálok

Összetörték a kukámat!

Telefonos bejelentés érkezett az ügyfélszolgálatunkra, hogy összetörtük az ürítésre kihelyezett kukát. Dühöngve kér értékelhető megoldást ügyfelünk, ugyanis a szomszéd látta, hogy „odacsaptuk” a kukát, aminek korábban semmi baja nem volt. Megnyugtatóan sorolja az ügyfélszolgálati munkatársunk a további teendőket, kimegyünk a helyszínre, megvizsgáljuk, ha lehet, megjavítjuk.

De mi is történt, ha az érzelmeket lefejtjük a történetről?

Nem akarjuk tönkre tenni a kukákat, miért is tennénk, hiszen ez a munkaeszközünk…

1. A kuka a használat során fog tönkremenni. Mint a cipőnk, a lábosunk. Mivel mi, a kukások dolgozunk vele (húzzuk, emeljük, illesztjük, ürítjük), ezért nagy eséllyel a kollégák kezei között keletkeznek a sérülések.

2. Nem célunk pl. a kukák oldalának döngetése, hogy a beragadt szemét kiürüljön, a kuka földre ejtése, mert az illesztőfül már rég az enyészeté, vagy a fedélnek a rakodótérbe darálása, ami abból adódik, hogy a csavarok, stiftek már nem látják el a feladatukat. Mégis, ha valamikor, akkor ez az ürítés során fog megesni.

3. A kukák –amennyiben jó minőségű anyagból készültek és megfelelő méretűek az ürítőszerkezethez való illesztéshez- az állásban is tönkremennek a fagy és az ultraibolya sugárzás következtében, ha műanyagból vannak, a fémkukákat pedig megeszi a rozsda.

4. A gyártók egy év (1 év!) jótállást vállalnak a ma már elterjedtebb műanyag kukákra. Ezt fejeli meg önkéntesen a Balassagyarmati Városüzemeltetési NKft. azzal, hogy az általunk bérbe adott edényeket, amennyiben az a használatából eredően sérül meg, akkor díjmentesen kicseréljük. 

 

 

Letöltés PDF formátumban