Keresés


Hírek
Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés időpontjai Balassagyarmaton!
  • 2024. március 22.   PÉNTEK    DÉLI városrész  (Vasúttól Szügy felé) és Nyírjes
     
  • 2024. március 25.   HÉTFŐ     ÉSZAKI városrész (Vasúttól Felvidék felé) és Kóvár

zöldhulladék gyűjtésére alkalmas közszolgáltató (VERTIKÁL / DTKH N.Kft / Zöld Hid B.I.G.G. N.Kft) által rendszeresített lebomló zsákokat max 10 db-ot és a max 6 cm átmérőjű és egy méter hosszúra darabolt  és kötegelt nyesedéket, max 1mmennyiségig, a szállítási napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Együttműködésüket köszönjük!

 
Komposztálási tudnivalók
 
Á L L Á S lehetőség!

Társaságunk Munkavállalók jelentkezését várja Gépjárművezetői illetve Rakodói munkakörbe!

Megnyitom >>>

 
NHKV tájékoztatás!
 
Rezsidíjcsökkentés!
Szavazás
Ön szelektáltan gyűjti a hulladékot?
Igen, mindent amit csak tudok
Néha szelektálok
Soha nem szelektálok

Lomtalanítás

Külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatásunkra évente egyszer, a közszolgáltatás keretén belül, szervezetten nyílik lehetőség. A lakosság minden évben igénybe veheti, meghatározott időpontban történő, külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatásunkat.

Ettől eltérő időpontban külön díjazás ellenében, az év bármelyik napján rendelhető lomtalanítás szolgáltatásunk.

A lomtalanítás időpontjáról a lakosság címére kiküldött értesítőnkből és  a társasházban kifüggesztett plakátokról szerezhet információt. Az értesítő levelet minden alkalommal az adott időpont előtt kapják kézhez és telefonon is érdeklődhetnek.

Az időpontok kialakításánál fokozott figyelmet fordítottunk a nemzeti- és vallási ünnepekre, ekkor Társaságunk lomtalanítást nem végez.

A lomok kikészítésének módja:

  • Kérjük, hogy a lomokat az értesítőben kijelölt helyre helyezzék ki!
  • Fontos, hogy a lomok ne kerüljenek az úttestre, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak!
  • Kérjük, hogy a közterületi rend megóvása érdekében az értesítőben szereplő időpontot tartsák be!  

A lomtalanítás során leadható LOM az ingatlanoknál keletkező olyan háztartási hulladék, nagyobb méretű nem veszélyes hulladék, mely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja.

A lomtalanítás során leadható hulladékok:

A feleslegessé vált nagyobb méretű berendezési tárgy: bútorzat, ágybetét, fotel, háztartási hulladék stb.

Felhívjuk a figyelmet, hogy tilos veszélyes hulladékot a lomok közé rakni, mivel az sok esetben nem azonosítható, és a csomagoló anyagok sérülése miatt mind a környezetre, mind az ember egészségére megnövekedett kockázatot jelent.

 El nem szállítható hulladékok:

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy építési bontási hulladék, pala, építési anyagok, nyesedék, kerti hulladék, föld, trágya, zöld hulladék, állati tetemek, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék (akkumulátor, szárazelem, festékes göngyölegek, növényvédő szerek és azok csomagolása, veszélyes összetevőjű tisztítószerek,  és göngyölegeik használt étolaj, olajos flakon, fáradt olaj, fénycső, gyógyszer egyéb veszélyes összetevőjű hulladékok) a háztartásban napi szinten keletkező háztartási hulladék, autógumi, autóalkatrész, ipari vagy mezőgazdasági vállalkozásból vagy tevékenységből keletkező hulladék NEM tartoznak a lomok közé és lerakása a lomtalanító helyekre tilos.

Letöltés PDF formátumban